Hoornweg introduceert aftermarket huismerk HORNET Fluid Power

ingevoerd op 15-10-2015

Persbericht

Hoornweg introduceert HORNET FLUID POWER...

Hoornweg bv uit Midwoud, al meer dan 50 jaar vertegenwoordiger van kwaliteitsmerken zoals Concentric (Haldex/Hesselman) en Schabmüller, introduceert nu een eigen huismerk: HORNET FLUID POWER, kortweg HORNET.

De HORNET-componenten worden in hoofdzaak als aftermarket product ingezet. Ze zijn dan ook één op één uitwisselbaar met de Haldex/ Hesselman/ Concentric- componenten die veel voor bijvoorbeeld autolaadkleppen worden gebruikt.

 

Motoren, pompen en ventielen 

Hornet is een goed alternatief voor de standaard 2 en 3 kW “Hesselman” Classic- motoren en pompen maar ook voor vervangende motoren en pompen voor bijvoorbeeld Dhollandia, Bär en Zepro.

Voor de bekende Classic Hesselman ventielen biedt Hoornweg met de Hornet- ventielen een goed alternatief; aluminium blokken met moderne patroonventielen die één op één uitwisselbaar zijn met de originelen.

 

Complete hydraulische units

Complete hydraulische aggregaten worden door Hoornweg met de Hornet-componenten geassembleerd. Indien gewenst óók in combinatie met de andere merken. 

Een uiterst flexibel programma, leverbaar in een stalen kast met deksel en olietank.

De Hornet- componenten kunnen ook ingebouwd worden in RVS- kasten met geïntegreerde olietank, veelal op klantspecificatie ontwikkeld en op maat geleverd van 20 tot 60 liter.

 

Meer keuze

Uiteraard blijft Hoornweg de merken als Concentric hoog in het vaandel dragen maar zij verwachten met de Hornet-componenten een tegenwicht te kunnen bieden aan de kwalitatief minder goede imitatie-onderdelen die de laatste jaren op de markt zijn verschenen. Hornet is een voordelig alternatief van goede kwaliteit uit een vertrouwde bron en door directe lijnen met de fabrikanten, tegen vriendelijke prijzen.

 

Waarom Hornet

Vlak na de oorlog begon Hoornweg Sr als importeur en producent van de eerste autolaadklep in Nederland, de Zweedse Hydro-Lift, aangedreven met een Hesselman aggregaat. Opgebouwde kennis en jarenlange ervaring hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf een specialist in gelijkstroomhydrauliek is geworden.

Nu werd het tijd om deze kennis te gebruiken en in te spelen op de vervangingsmarkt. Hier worden hoogwaardige producten vaak vervangen door goedkope onderdelen van mindere kwaliteit. Dat kan anders, daarom heeft Hoornweg het eigen merk Hornet op de markt gebracht om de aftermarket van een kwalitatief goed en voordelig alternatief te kunnen voorzien!

Hornet Logo II Hornet Logo II
Hornet unit motoren pompen pub los Hornet unit motoren pompen pub los
Hornet RVS unit los Hornet RVS unit los
HF127-10-120 HF127-10-120
HF1124-02 HF1124-02
HF1624-01 HF1624-01
HF2426ZS HF2426ZS
HF104024B-01 HF104024B-01