Hoornweg dealer Odyssey Drycell batterij

-AGM technologie-
De Odyssey Drycell batterij is een AGM batterij. Hierbij is het zuur volledig opgenomen in glasvezelmatten. Er zit dus geen vloeibaar zuur in de batterij. De batterij is volledig gesloten en behoeft hierdoor geen onderhoud.

-Hoog startvermogen én diepe ontlading-
Het bijzondere van de Odyssey-batterij is dat hij een zeer hoog startvermogen koppelt aan de mogelijkheid van diepe ontlading zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. De batterij levert 500 laad- en ontlaadcycli bij een 80% ontlading.

-Zeer geringe zelfontlading-
Tevens is, door het gebruik van 99,9% zuiver lood, zonder vervuiling en zonder toevoegingen zoals antimoon of calcium, de zelfontlading zeer gering: na een jaar opslag is er nog voldoende startvermogen over. Zelfs na 2 jaar opslag kan de batterij weer worden opgeladen; de batterij is dan nog niet aangetast door sulfatering wat meestal het einde betekent van de batterij.

-Zeer snel herlaadbaar-
De batterij is zeer snel te herladen met een constante spanningslader (IU) met een drie maal hogere laadcapaciteit dan normaal.

-Trillingsbestendig-
De accu’s zijn ontworpen voor gebruik in tanks, vliegtuigen, schepen voor het Amerikaanse leger. Een hoge trillingsbestendigheid is dan ook een vereiste. Testen tot 6 G worden zonder enige schade doorstaan.

-Een brede range-
De serie Odyssey-batterijen bestaat uit 9 types van 13-120Ah (C20), met start- vermogens van 535 tot 2250 Ampères! Met twee batterijen van 120Ah wordt een 16 cilinder scheepsdiesel met een cilinderinhoud van 69 liter van meer dan 2000 mhp probleemloos gestart!
Op de Marine Equipment Trade Show (METS) die van 16-18 november 2004 in de RAI wordt gehouden, treft u de Odyssey Drycell batterij aan op Stand 11.270.
The Extreme Battery The Extreme Battery