Trailer Charge TC2020

De ’Missing Link’!

De Trailer Charge TC2020 is een uniek product dat er voor zorgt dat extra accupakketten op vrachtwagens en trailers optimaal geladen worden onafhankelijk van de aangeboden dynamospanning. U moet dan denken aan de accu’s voor de autolaadklep en de meegevoerde elektrische handpallettruck. U kunt met de Trailer Charge veel bedrijfszekerder opereren en het zal u op termijn grote besparingen in tijd en geld opleveren.

De Trailer Charge TC2020 wordt tussen de dynamo en de extra accu’s geplaatst en zorgt er voor dat accu’s geladen worden met de ideale spanning, stroom en karakteristieken. De dynamospanning is namelijk vrijwel altijd te laag om een accupakket volledig en binnen een acceptabele tijd te laden. Daarom gaan de meeste accu’s maar een jaar of twee mee.

Met behulp van twee drukknoppen wordt de gewenste karakteristiek eenvoudig ingesteld voor de diverse soorten lood-zuur accu’s, zoals: ‘gewoon’ semitractie, voltractie, AGM, Gel, Calcium/Calcium etc. Ook de laadstroom kan ingesteld worden op 5, 10 15 of 20 Ampère. Bij de TC2020 kan dit zelfs voor twee separate accupakketten!

Alle onderdelen zijn geselecteerd voor het gebruik bij de transportsector. Zo zijn de laadprogramma’s voorzien van temperatuurcompensatie en is de Trailer Charge vocht-, en trillingsbestendig.

Het uiteindelijke resultaat is dat de levensduur van de accupakketten enorm verhoogd zullen worden en het zal lonen om een kwaliteitsaccu te installeren. Tot op heden gaan dure, kwaliteitsaccu’s net zolang mee als goedkope accu’s, t.w. twee à drie jaar.

Een ander bijkomend aspect is dat kleinere accu’s zullen volstaan omdat deze altijd optimaal geladen zijn! De Ah-ren die een laadklep gebruiken zijn betrekkelijk gering. Verder volstaat een standaard dynamo en hoeft er geen zwaardere gemonteerd te worden.

Een uniek product die veel meer bedrijfszekerheid zal geven en grote besparingen zal opleveren.

Voor probleemgevallen hebben wij testapparatuur ontwikkeld waarmee wij de energiebehoefte van de elektrische installatie op de vrachtwagen kunnen meten en vastleggen op de computer en hier overzichtelijke grafieken van te maken.

Trailer Charge TC2020 Trailer Charge TC2020